Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОДРЖАН ДАН ЦРНОГОРСКОГ ТУРИЗМА У ЦЕЉУ И ЉУБЉАНИ

Објављено: 13.09.2019. 20:50 Аутор: УзД

 

У оквиру „Дана Црне Горе у Словенији“, Министарство одрживог развоја и туризма и Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Словенији и локалним туристичким организацијама, организовали су “Дан црногорског туризма” у Цељу и Љубљани. 

Током Међународног сајма предузетништва у Цељу, на којем Црна Гора учествује као земља партнер, представљена је црногорска туристичка понуда са акцентом на активни туризам, док су представници локалних туристичких организација представили своје градове кроз богат и разноврстан културно-умјетнички програм. Наступиле су мажоретке из Херцег Новог, Градска музика Будве, фолклорна друштва из Бара и Улциња, карневалске маске из Котора и клапа “Асса Воце” из Подгорице.

UzD

Директорица Националне туристичке организације Црне Горе Радак Кукавичић нагласила је да Црна Гора током цијеле године има разноврсну понуду са преко 250 манифестација од којих ће се неке одржати у наредном периоду.

Црногорски туризам промовисан је и у Љубљани, у оквиру “Дана Црне Горе у Љубљани” који се одржавају упоредо са сајмом у Цељу. Манифестација је одржана на тргу у Стритјаревој улици, гдје су кроз забавни програм локалне туристичке организације Улциња, Бара, Будве, Тивта, Котора, Херцег Новог и Подгорице представиле црногорску културу и традицију.

UzD


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?