Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић почео радну посјету Никшићу свечаним обиљежавањем почетка изградње Дома за старе

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић, шеф Делегације Европске уније у Подгорици амбасадор Аиво Орав и предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић данас су у Никшићу свечано отворили радове на изградњи Дома за старе.

Изразивши задовољство почетком градње Дома за старе премијер је подсјетио да се прва фаза финансира и из донаторских средстава, док другу фазу финансира у цјелини Влада и рекао да се регионални стамбени пројекат реализује задовољавајућом динамиком.

„Кроз тај пројекат већ смо ријешили многа важна питања која се тичу смјештаја рањивих категорија у које спадају и пензионери и избјеглице и, наравно, социјално угрожена лица. Подсјетићу вас да смо 2018. године затворили колективне центре у Беранама Рубеж 1 и Рубеж 2 изградњом 95 стамбених јединица и да смо истовремено затворили највећи колективни центар за избјеглице на Конику гдје смо изградили 171 стамбену јединицу, а 2016. године у Никшићу, као што је рекао градоначелник, двије стамбене зграде са 63 стамбене јединице. Ово је доказ да Влада и да се држава са својим партнерима и донаторима веома одговорно односи према лицима која су у стању социјалне и стамбене потребе – пензионера, избјеглица и социјално угрожених грађана“ – рекао је том приликом предсједник Владе.

Укупна вриједност пројекта изградње објекта, површине готово десет хиљада квадратних метара са 104 смјештајне јединице за 208 лица, износи 7,4 милиона еура од чега су 3,3 милиона донаторска средства.

Предсједник Владе радну посјету Општини Никшић наставља разговором са локалним руководством и привредницима и посјетом Жупи Никшићкој гдје ће обићи радове на изградњи локалног пута Никшић – Жупа, свечано отворити радове на изградњи фудбалског терена и посјетити плантажу јабука компаније „Наше воће“.

Догађају су присуствовали и потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде Милутин Симовић, министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић и директор Управе јавних радова Решад Нухоџић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?