Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са организаторима Монтенегро Прајда: Црна Гора да потврди да је друштво једнаких и задовољних људи

Објављено: 20.09.2019. 20:38 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Влада Црне Горе наставиће суштински да подржава остваривање права припадника ЛГБТ заједнице на квалитетан и цјелисходан начин, саопштио је предсједник Владе Душко Марковић на састанку са члановима Организационог одбора Монтенегро Прајда 2019. који се сјутра одржава у Подгорици. 

Предсједник Марковић је пожелио успјешно одржавање Монтенегро Прајда, изразио очекивање да ће протећи без проблема и да ће потврдити оно што Црна Гора жели, а то је да буде друштво једнаких и задовољних људи.

„Иза нас је тежак период отварања друштва и прихватања савремених вриједности. Црна Гора се окренула европским и евроатлантским вриједностима и Влада предано и мудро ради на остваривању тог циља“, казао је премијер Марковић.

Он је додао да ће Влада на сљедећој сједници упутити Скупштини Предлог закона о животном партнерству особа истог пола како би био разматран на јесењем засиједању. Предсједник Qуеер Монтенегро и члан Организационог одбора Монтенегро Прајда Данијел Калезић похвалио је Предлог закона и истакао да је сарадња са ресорним Министарством била успјешна и на обострано задовољство.

На састанку је позитивним оцијењена и усвојена Стратегија за унапређење квалитета живота ЛГБТИ особа у Црној Гори 2019-2023. са Акционим планом за 2019. годину, као и отварање Дроп-ин центра за ЛГБТ популацију. У контексту разговора о безбједности припадника ове популације, Калезић је истако одличну дугогодишњу сарадњу са полицијом.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?