Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са НВО са сјевера: Цијенимо допринос НВО реализацији политика, посебно у области заштите животне средине

Објављено: 23.09.2019. 20:59 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Влада је посвећена конструктивном дијалогу са представницима цивилног сектора јер као доносиоци одлука желимо да оне буду одраз цијелог друштва, казао је предсједник Душко Марковић у Бијелом Пољу на састанку са НВО са сјевера Црне Горе. 
   
„Потребан нам је дијалог са НВО. Ми цијенимо допринос цивилног сектора реализацији политика”, рекао је премијер Марковић отварајући округли сто „Сарадња Владе и невладиних организација – кључ развоја цивилног друштва”.

Влада се, рекао је Премијер, пажљиво односи према сугестијама и критикама које долазе из цивилног сектора и одговоре на њих креира на систематичан и одржив начин. Он је казао и да Влада не приписује себи постигнуте резултате, иако је у јавности једина одговорна ако успјех изостане.

Предсједник Владе је истакао да су успјеси у испуњавању европске агенде резултат заједничког рада Владе и организација цивилног друштва које су дио преговарачке структуре. 

Осврцући се на области заједничког рада и рјешавање проблема, премијер Марковић је похвалио допринос НВО са сјевера питањима екологије и заштите животне средине. 

„НВО са сјевера су снажно и директно отвориле питање појединаца и приватних компанија које негативно утичу на насе животно окружење”, казао је премијер и подсјетио на примјере недавног загађења Ћехотине у Пљевљима и Лима у Бијелом Пољу гдје је држава реаговала кроз сарадњу са локалним НВО. 

Одговор на питања заштите живнотне средине, нагласио је предсједник Марковић, јесте одговор који морамо дати за бољу будућност генерација које долазе. 

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?