Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић: Десетине милиона троше се за развој инфраструктуре на Сјеверу - без тога нема ни компанија ни инвеститора

Предсједник Владе Душко Марковић саопштио је у Бијелом Пољу на састанку са НВО са сјевера Црне Горе да се десетине милиона на сјеверу троше данас за развој путне, саобраћајне, енергетске и дигиталне инфраструктуре, нове водоводе и друге подстицаје, нагласивши да без тога нема нити компанија нити инвеститора нигдје на свијету, па ни на Сјеверу.

„У Колашину на данашњи дан, у оквиру пројекта који је у току, се троши 30 милиона еура за развој инфраструктуре и новог скијашког центра. 23 милиона се троши у Бијелом Пољу. Троши се новца, погледајте, Бјелопољци то знају. Ми не причамо о пројекту који треба да се ради, него пројекту који се реализује. Ја сам као грађанин био одушевљен када сам погледао јутрос на порталима и на тwиттеру слику нове жичаре коју је Леитнер поставио све до врха, од 1400 м све до врха Цмиљаче. И већ сам говорио о Ђаловића пећини – то је 18 милиона вриједности пројекта“, рекао је предсједник Владе.

Говорећи о развоју Сјевера, Премијер се осврнуо и на поједине примједбе у вези развојне политике: 

„И данас ми ти критичари кажу - није развој у путу, граде се путеви, треба отварати фабрике. Ко ће на Сјеверу да отвори фабрику ако нема пута? Ко ће да направи одрживи бизнис план ако нема пута, ако нема енергетско напајање, ако нема интернета, а ви сте говорили да га немате за вашу дјелатност, замислите које је то ограничење, а не сјутра за озбиљан бизнис и фабрику, или ако немате другу инфраструктуру. Дакле, ми трошимо десетине милиона на сјеверу данас за развој путне, саобраћајне, енергетске и дигиталне инфраструктуре, Министарство пољопривреде улаже у нове водоводе и друге подстицаје. Без тога нема нити компанија нити инвеститора нигдје на свијету, па ни на Сјеверу. Ја знам да смо ми закаснили, да је то можда требало урадити раније, али знам да смо морали да кренемо у том правцу – и кренули смо“ , закључио је предсједник Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


ВИДЕО - Премијер у директном разговору са НВО сјевера - Злонамјерни су наводи да се у сјевер на улаже, а ево шта Влада ради:
хттпс://yоуту.бе/ацyфбјXСјyQ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?