Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Митрополит Амфилохије код премијера Марковића: Влада и Митрополија црногорско-приморска настављају дијалог

Објављено: 24.09.2019. 23:05 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Влада и Митрополија црногорско-приморска наставиће дијалог у вези са препорукама Венецијанске комисије које су дате на Предлог закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница – закључено је на састанку премијера Душка Марковића и митрополита Амфилохија, одржаном у Кабинету предсједника Владе на Митрополитов захтјев.

Влада жели да уобличи правни систем у складу са данашњим потребама Црне Горе као вишевјерског и мултикултуралног друштва. Наша обавеза је да оставимо амбијент и насљеђе које неће бити оптерећење генерацијама које долазе – саопштио је предсједник Марковић.

Премијер је казао да Влада исказује поштовање према православној Митрополији црногорско-приморској и њеним вјерницима, и заједнички интерес је да се на вјерским питањима и у процедури испуњавања препорука Венецијанске комисије, постигне највиши степен консензуса.

„Због тога сам прихватио Митрополитову иницијативу да се састанемо, као и његов захтјев да се у вези Предлога закона, након што смо добили мишљење Венецијанске комисије, разговара уз присуство правних савјетника које је ангажовала Митрополија“ – додао је Марковић.

Састанку је присуствовао и потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин, који ће у наставку овог дијалога предводити Владин стручни тим током даљег рада на испуњавању препорука Венецијанске комисије.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?