Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Добра сарадња Црне Горе и Словеније унапријеђена кроз сарадњу у оквиру НАТО

Објављено: 26.09.2019. 21:42 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Одлични међудржавни односи и добра сарадња Црне Горе и Словеније у свим областима додатно су оснажени војном и безбједносном сарадњом у оквиру НАТО-а, закључено је на састанку потпредједника Владе Зорана Пажина са потпредсједником Владе и министром одбране Словеније Карлом Ерјавецом данас у Подгорици.

Потпредсједник Пажин је изразио захвалност на континуираној политичкој и експертској подршци Словеније у остварењу кључних вањскополитичких циљева Црне Горе, уз очекивање да ће Словенија наставити да буде један од кључних заговорника политике проширења унутар Европске уније.

Говорећи о сарадњи у оквиру НАТО-а, потпредсједник Пажин је саопштио да је приоритет Црне Горе да Западни Балкан и политика отворених врата остану високо на агенди Алијансе, нагласивши значај заједничког рада и сарадње НАТО чланица у том правцу.

Саговорници су се сагласили да је веома важно да процес ратификације протокола о приступању Сјеверне Македоније НАТО-у буде што прије окончан, изражавајући пуну спремност Црне Горе и Словеније да Сјеверној Македонији пруже максималну помоћ и подршку у припремама за чланство. 

Потпредсједник Ерјавец, који борави у званичној посјети Црној Гори, захвалио је на квалитетној и садржајној сарадњи коју Словенија остварује са Црном Гором, како на билатералном плану, тако и на плану међународне безбједности и одбране.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?