Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на Колегијуму Управе полиције: Захтијевам да бескомпромисно заштитите прије свега државу али исто тако и сваког појединца

Предсједник Владе Душко Марковић оцијенио је да су службе безбједности у нашој историји биле прве на бранику мирног сна црногорских грађана и да су одиграле некада значајну, а некада и пресудну улогу у очувању унутрашње стабилности Црне Горе, а да се данас суочавају са комплексним безбједносним изазовима за чије рјешавање су неопходна нова знања, и нове технологије.

„Влада је веома свјесна да само кадровски и технолошки оспособљене безбједносне службе могу адекватно одговорити тим изазовима и неће штеђети нити закидати на стварању најбољих могућих услова за функционисање полиције. Напротив!” – рекао је предсједник Владе на Колегијуму Управе полиције.

Премијер Марковић је оцијенио да је је конституисањем Управе полиције као самосталног државног органа, створен институционални оквир који је дао видљиве резултате и у борби против организованог криминала; и на плану спречавања најтежих кривичних дјела, или откривања починилаца оних злочина који нијесу могли бити спријечени; и на пољу борбе против корупције и финансијског криминала; па све до сигурнијег и безбједнијег саобраћаја на нашим путевима.

„Користим ову прилику и да свим нашим полицајцима поручим да, приликом обављања своје дужности, увијек имају на уму нешто што је установљено још прије више од сто година, првим полицијским правилником у Књажевини Црној Гори: да се 'никад опоро и на увредљив начин' не односе према грађанима“ – поручио је предсједник Владе Душко Марковић. Оцијенио је да смо посљедњих година значајно унаприједили однос узајамног повјерења између полицајца и грађанина о чему говоре резултати свих истраживања. Али – додао је Премијер – на томе се мора стално радити”.

„Моја порука руководној структури служби безбједности веома је јасна: од вас захтијевам да обезбиједите функционисање безбједносног сектора у складу са потребама и очекивањима грађана Црне Горе; да бескомпромисно заштитите прије свега државу али исто тако и сваког појединца који је угрожен криминалним активностима; ријечју, да сви осим криминалаца у Црној Гори живе спокојно” – рекао је премијер Душко Марковић на Колегијуму Управе полиције.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?