Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и фински министар Хависто: Проширење мора остати активна политика Европске уније

Објављено: 01.10.2019. 17:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Чланство Западног Балкана у Европској унији је важно како за регион тако и за Европу, и политика проширења мора остати активна и реална, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и министар вањских послова Финске Пека Хависта који борави у званичној посјети Подгорици.

„Политика проширења је политика стратешке визије, а не само административних процедура. Црна Гора је у процесу реформи како би ојачала институције и своју способност квалитетног управљања ресурсима. У ЕУ желимо када за њу будемо спремни јер ћемо на тај начин бити нова вриједност Унији“, казао је премијер Марковић.

Министар Хависто је истакао подршку Финске даљој европској перспективи и интеграцији Црне Горе, али и осталих држава Западног Балкана. Он је истакао одличне билатералне односе двије земље, а саговорници су се сагласили о важности даљег јачања економске сарадње, посебно у областима енергетике и туризма.

На састанку је разговарано и о важности наставка реформи у области владавине права, борбе против организованог криминала и корупције, те слободе медија, у којима Црна Гора постизе добре резултате.

Предсједник Марковић и министар Хависто су размијенили мишљења и о ситуацији у региону, али и глобалним изазовима на пољу безбједности.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?