Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић посјетио Порто Нови: Импресиониран сам оним што сам видио, пуно ми је срце, ово је пројекат који ће ЦГ учинити препознатљивом широм свијета

Предсједник Владе Душко Марковић обишао је данас са најближим сарадницима недавно отворени туристички ризорт Порто Нови и оцијенио да радови на једном од највећих туристичких комплекса у региону добро напредују, да ће до отварања идуће године бити отворено 1.500 радних мјеста те да се на дјелу потврђује Владина политика да кредибилни инвеститори попут Азмонт Инвестментса доносе нашој земљи и новац и нова знања која су нам потребна.

„Импресиониран сам оним што сам видио. Данас ми је и у професионалном и у грађанском смислу пуно срце јер се ствара једна нова вриједност на овом простору која није значајна само за црногорски туризам него и за Црну Гору у цјелини за њену економију. Већ у овој фази је ризорт једна нова вриједност за Црну Гору, трансформациона вриједност која не доноси само нова радна мјеста и запослења, већ доноси и нешто што је Црној Гори неопходно, а то су нова знања и иновације и велико искуство како наш непресушан ресурс претворити у добро за државу и грађане“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић након обиласка завршеног дијела ризорта и градилишта и састанка са руководством Азмонт Инвестментса и Порто Новог – предсједником Одбора директора Азмонт Инвестментса Ахметом Ерентоком, извршним директором Азмонт Инвестментса Рашадом Алијевим, генералним директором Порто Новог Стеваном Милићем.

Премијер је честитао челнику Азмонт Инвестментса Ахмету Ерентоку и компанији на чијем је челу оцијенивши да ће овај пројекат Црну Гору учинити препознатљивом не само на Медитерану него и широм свијета.

Ризорт у који је до сада уложено готово пет стотина милиона еура доноси нашој земљи и нова запослења и нове технологије и знања о чему је било ријечи на састанку премијера и домаћина.

И премијер и челник Азмонт Инвестментса су истакли чињеницу да ће Порто Нови на прољеће наредне године, када у њему буде отворен први хотел престижног бренда „Оне & Онлy“ у Европи запошљавати 450 људи у хотелу и 300 у осталим садржајима.

„Дакле, мимо онога што ће бити ангажовање и запосленост у другим пратећим садржајима и угоститељским објектима овдје ћемо имати преко 1.500 запослених. Оно што је за мене посебно важно данас је то што сам видио да реализацију овог пројекта прате савремена иновативна рјешења која не само да чувају нашу обалу и наше подморје него и унапређују однос према природи и окружењу. То је потврда нашег опредјелјенја да са оваквим инвеститорима долазе знање и иновације. Инвеститор је овдје примијенио нове технологије које, могло би се рећи, Црну Гору уводе у фазу зелене економије што је циљ наше земље“ – закључио је премијер Душко Марковић на крају посјете Порто Новом.

Руководство Азмонт Инвестментса и Порто Новог информисало је предсједника Владе да је 1. августа ризорт почео да ради и да од тада нијесу имали ни једну озбиљнију примједбу или жалбу те да продаја некретнина иде добро и да их посебно радује чињеница да је све више купаца из држава чланица Европске уније. То, оцијенио је Ахмет Еренток, позиционира Црну Гору на високо мјесто ексклузивних туристичких локација.

„Данас смо имали још једну посјету предсједника Владе. И задовољни смо што видимо и Владу и Општину – све заинтересоване стране долазе да нас посјете у Порто Новом. Јер то ми доживљавамо као додатну подршку и нашу додатну одговорност. Као што је напоменуо премијер понудићемо посао стотинама људи и оно што радимо, а што је за нас још важније је да користимо у највећој мјери локалну радну снагу. Већина њих, 85 одсто је одавде. Ја позивам све овдје заинтересоване стране да нам се прикључе и буду још проактивнији како бисмо завршили овај пројекат. Јер када будемо завршили овај пројекат, вјерујте ми, сви у Црној Гори ће бити поносни на себе и на Црну Гору јер може да покаже свијету какав пројекат можемо да изведемо“ – рекао је предсједник Одбора директора Азмонт Инвестментса.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?