Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са представницима КфW: Пројекти вриједни 300 милиона еура подстакли раст и развој Црне Горе

Објављено: 02.10.2019. 21:21 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Пројекти финансирани од стране Њемачке развојне банке КфW, реализовани у Црној Гори и вриједни око 300 милиона еура, дали су снажан подстицај политикама Владе усмјереним на развој, раст економије и бољи живот грађана, оцијењено је на састанку премијера Душка Марковића и директора КфW за југоисточну Европу и Турску Кристофа Тискенса.

Главни сектори у којима је КфW у протекле двије деценије реализовала пројекте били су повезани са заштитом животне средине, тачније водоснабдијевањем и пречишћавањем отпадних вода, као и одрживим инвестицијама у области енергетике.

„Инвестиције у износу од преко 80 милиона еура у водоснабдијевање и инфраструктуру за отпадне воде које су имплементиране у приобалним општинама, као и предстојеће улагање од 120 милиона еура снажна су подршка напорима Владе да ојача одрживи развој и екологију у земљи“, казао је премијер Марковић.

Тискенс је похвалио снажну подршку Владе реализацији пројеката и упознао премијера са текућим и планираним пројектима у Црној Гори, као и о превазилажењу постојећих изазова који се огладају у објективним ограничењима на терену и административним процедурама. Директор Тискенс је досадашњу сарадњу оцијенио успјешном, а саопштио је да је КфW примио и додатна грант средства из Западнобалканског инвестиционог оквира од око девет милиона еура која ће бити инвестирана у Црну Гору.

Предсједник Владе је подсјетио на висок економски раст од око пет одсто, остварен упркос мјерама фискалне консолидације. Поздравио је пројекте везане за постизање енергетске ефикасности у јавним установама, а у том контексту истакао да је сектор енергетике изузетна шанса за инвестиције, прије свега у обновљиве изворе енергије.

Састанку су присуствовали и министри финансија и одрживог развоја и туризма Дарко Радуновић и Павле Радуловић, као и њемачки амбасадор у Подгорици Роберт Вебер.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?