Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са словеначким посланицима: Словенија снажно подржава улазак Црне Горе у ЕУ

Објављено: 03.10.2019. 18:36 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Стратешка политика проширења Европске уније на Западни Балкан је питање будућности и безбједности не само региона већ и цијеле Европе те је стога важно да она буде суштинска, саопштено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и делегације Одбора за вањску политику Државног збора Републике Словеније, на челу са предсједником Одбора Матјажем Немецом.

Немец је похвалио успјехе и резултате Црне Горе и истакао да Словенија нашу државу сматра важним партнером због стабилности коју онда доноси региону Западног Балкана. Он је истакао да је проширење ЕУ и Шенгена приоритет словеначке политике та да ће снажно подржавати Црну Гору и земље ЗБ у процесу интеграција.

Премијер Марковић је истакао одличне билатералне политичке односе између Црне Горе и Словеније, савезништво у НАТО-у, те указао на могућности даљег снажења економских односа за шта подстицај даје побољшан пословни амбијент у нашој држави, ојачане институције и оснажена владавина права.

„Прошле године смо имали готово милијарду еура страних директних инвестиција, а добар тренд раста је настављен и ове године. Желимо нове инвестиције из Словеније јер нам уз новац требају и нова знања и вјештине“, рекао је Премијер и додао да је фокус на средњим и малим предузећима у реалном сектору.

Говорећи о економским приликама у Црној Гори, предсједник Марковић је казао да је остварен снажан економски раст од око пет одсто, смањена незапосленост за око осам одсто, повећан број запослених те да кроз рекордан Капитални буџет снажно унапређујемо свеукупну инфраструктуру.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?