Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић честитао Јеврејима Јом кипур: Мултиетнички и мултивјерски склад Црне Горе постао је наша међународна легитимација

Предсједник Владе Душко Марковић честитао је у име Владе и у лично име Јеврејској заједници у Црној Гори и јеврејском народу Дан помирења – Јом кипур поручивши да нас празнични дани подсјећају да се из вртлога свакодневице вратимо темељним вриједностима човјечанства - породици и пријатељима. да застанемо, преиспитамо поступке и охрабрени исконским порукама великог празника, у духу праштања и пријатељства, наставимо да својим будућим чињењем доприносимо бољој и просперитетнијој заједници.

„Стога је Јом кипур – дан помирења, прилика да се подсјетимо и на богату традицију мултиетничког и мултивјерског склада Црне Горе коме значајан допринос даје Јеврејска заједница. Управо на темељима тих универзалних вриједности, које су постала и наша међународна легитимација, настављамо да изграђујемо Црну Гору као чланицу НАТО савеза и у блиској будућности чланицу ЕУ“ – наводи се у честитки предсједника Владе Душка Марковића упућеној предсједнику Јеврејске заједнице Црне Горе Ђорђу Раичевићу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?