Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Осман Нурковић на Свјетском конгресу о путевима у Абу Дхабију билатерално разговарао са министрима више држава

Објављено: 08.10.2019. 20:05 Аутор: МСП

Министар саобраћаја и поморства Владе Црне Горе Осман Нурковић присуствовао је на свечаном пријему у краљевској палати у Абу Дабију којег је уприличио шеик Мухамед бих Зајед ал Нахјан, крунски принц Уједињених Арапских Емирата. Током пријема, шеих ал Нахјан и министар Нурковић изразили су задовољство већ постојећим пријатељским односима двије државе, истичући да постојећу сарадњу треба продубити не само у сектору саобраћаја већ и у осталим секторима који утичу на поспјешивање привреде Црне Горе.

Подсјећамо да министар Нурковић борави у званичној посјети Уједињеним Арапским Емиратима током које учествује на Свјетском конгресу о путевима којег организује ПИАРЦ-а (Свјетско удружење путева) те да се током првог дана посјете билатерално састао с министром инфраструктурног развоја УАЕ Ал Нуаимијем.

На маргинама догађаја, министар Нурковић је разговарао и с министарком одрживости и вјештина Уједињеног краљевства, Нусрат Гхани, у чијем се портфељу налазе поморство и развој лука. Министарка је изразила жељу за унапређењем сарадње између Уједињеног краљевства и Црне Горе у овом сектору, као наставак већ ојачаних веза између двије државе остварених недавним потписивањем Споразума о међународном друмском саобраћају и Споразума који се односи на ваздушни саобраћај између Владе Црне Горе и Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске. Такође, министар Нурковић је имао прилику да билатерално разговара и с министрима Сингапура, Малезије и Саудијске Арабије, као и замјеником министра саобраћаја Јужне Кореје.

MSP

Поред овога, делегација Владе Црне Горе је имала прилику и да учествује у техничкој посјети зграде терминала Абу Дхаби аеродрома, који ће бити трећи у свијету по величини, одмах након Пекинга и Дубаија. Посебан фокус током техничке посјете стављен је на моделе проширивања аеродрома, те финансирања и управљања истим.

У делегацији Владе Црне Горе, поред министра Нурковића налазе се и генерални директор за државне путеве Мирсад Ибрахимовић, отправник послова у амбасади Црне Горе у УАЕ Драгиша Драгнић и самостална савјетница Билсана Бибић.

МИНИСТАРСТВО САОБРАЋАЈА И ПОМОРСТВА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?