Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић обишао градилишта у Плаву: Влада и локална коалиција успјешно сарађују на више пројеката и то се види

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић обишао је данас више градилишта у општини Плав гдје се из капиталног буџета изводе радови вриједни око шест милиона еура, и том приликом изразио задовољство током радова и сарадњом са локалним руководством рекавши да локална владајућа коалиција функционише добро и складно што за резултат има одличну сарадњу са Владом и заједнички рад на планирању и реализацији бројних пројеката.

„Овдје сам био у марту, и имао састанак са предсједником Општине и његовим тимом. Направили смо тада анализу онога што се дешава у Плаву које не прати само њихова потреба за развој и инвестицијама него и за санацијом локалних јавних финансија. Тада смо обећали да ће се ствари у Плаву промијенити, да ћемо Плаву дати нови садржај и нови инвестициони замах и, наравно, радити на стабилизацији локалних јавних финансија као снажној подршци једном таквом Владином опредјелјенју. И као што се сјећате, такође сам рекао да ћу редовно долазити у Плав и пратити шта се у Плаву дешава. Због тога сам данас овдје на крају године, када истиче грађевинска сезона“ – рекао је премијер Марковић новинарима на крају посјете.

Предсједник Владе је обишао радове на И фази пута Плав – Војно село – Гусиње, вриједне 850.000 еура као и радове на реконструкцији Прњаворске улице, укупне вриједности око 670.000 еура и радове на градњи новог градског трга вриједне око пола милиона еура.

„Извођач је гарантовао да ће за двадесетак дана ту прву дионицу завршити, знате да смо већ изабрали извођача за ИИ дионицу, у вриједности од преко 3,5 милиона еура. Дакле, сигурно идемо у завршетак тог инфраструктурног објекта важног и за Плав и за Гусиње. Истовремено смо заједно обишли и радове на саобраћајној инфраструктури у граду – Рибарска улица, Прњаворска улица, ево сада и на једном импозантном простору будућег плавског трга који ће бити ново, урбано лице Плава. Вјерујем да ће овај трг окупљати све прогресивне младе снаге Плава, да ће се на овом тргу покретати нове иницијативе и за Плав и за грађане Плава. Дакле, видите да Влада својим опредјелјенјем за развој Сјевера нема посебне приоритете него нам је у фокусу цио Сјевер. Дакле, у свакој смо општини, свуда се ради. Вјерујем да је инфраструктура предуслов развоја и нових радних мјеста. Мислим да смо таквим опредјелјенјем то и потврдили у ове двије и по године јер смо смањили стопу незапослености за преко 8 одсто и наравно отворили на хиљаде нових радних мјеста“ – рекао је премијер.

Предсједник Владе је рекао у разговору са грађанима и поновио пред новинарима да локална владајућа коалиција функционише добро и складно, да Влада и локална власт у Плаву раде предано и заједно, да се то види и да први пут Влада има из Плава и подршку и притисак: „Импресиониран сам како то ради локално руководство Општине Плав од предсједника до комплетног његовог тима. То и мени даје елан“ – рекао је премијер.

Представници локалног руководства Плава – предсједник Општине Мирсад Барјактаревић и предсједник Скупштине општине Шефкет Јеврић исказали су захвалност предсједнику Владе на подршци.

Премијер и локално руководство сагласили су се да даљи приоритети треба да буду пројекат пута ка Дечанима на Косову и заштита и валоризација Плавског језера.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?