Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на Мосту „Морачица”: Само ће отварање пута бити важније од овог тренутка

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић обишао је данас Мост „Морачица” и том приликом изразио задовољство поводом спајања распонске конструкције на највећем грађевинском пројекту прве дионице Аутопута, истакавши да ће само отварање пута бити важније од овог тренутка.

„Рекао бих да је ово најважнији дан за цијели овај пројекат. Не можда, него сасвим сигурно само следећи важнији тренутак од овог дана је завршетак цијеле дионице и њено пуштање у рад“ - поручио је предсједник Владе.

Премиијер Марковић је искористио прилику да се захвали свима који су допринијели да највећи појединачни грађевински подухват буде у овој фази и нагласио: „Кажу ми да је ово мост по величини стопа трећи у Европи а међу десет у свијету, можете замислити какав је то грађевински подухват...Ово је посебан дан за Црну Гору, посебан дан за све нас који смо посвећени и пратимо реализацију овог пројекта, ово је потврда способности и кредибилности не само извођача, него и читавог тима који је укључен у овај пројекат. Ово је потврда да Црна Гора има способности да одговори оваквим пројектним изазовима на добро грађана, на добро државе и стандарда становништва“.

Предсједник Марковић је подсјетио да је ријеч о инвестицији вриједној преко 70 милиона еура и изразио увјерење да ће до марта идуће године Мост бити завршен у потпуности, како би био у оптималној функцији са пуштањем Аутопута.

Мост „Морачица“, највећи појединачни објекат на приоритетној дионици Аутопута Бар – Бољаре, висок је 175 м (од дна корита Мораче до коловоза од 205 м), широк 23,4 м, и дуг 960 м.

Поред премијера Душка Марковића, Мост „Морачица“ обишли су и амбасадор НР Кине Лиу Јин, министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић, директор ЦРБЦ-а у Црној Гори Хеи Шићијанг, главни инжењер градње Моста Душко Рондовић и други.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмХБWАзц
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?