Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на градилишту туристичког комплекса Ђаловића пећине: Ово је један од највреднијих Владиних пројеката који ће подстаћи друге секторе бијелопољског краја

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић обишао је градилиште туристичког комплекса Ђаловића пећине и том приликом изразио задовољство током радова и оцијенио да је ријеч о једном од највреднијих Владиних пројеката који ће од 2021. године омогућити нова радна мјеста и бити подстицај другим секторима бјелопољског краја.

„Овдје сам први пут након 15. маја [2018.]. За нешто више од годину дана имамо импресиван резултат. Компанија Нови Волвоx, која је добила пројекат изградње жичаре до Ђаловића пећине, ради одличан посао у тешким условима. Нијесам ни очекивао да ће до краја године овдје бити постављено седам стубова жичаре у оваквим условима. Дакле, на овом пројекту имамо одличне извођаче и у Новом Волвоxу и наравно у Црнагорапуту“ – рекао је премијер на градилишту.

Предсједник Владе је обишао и радове на трафостаници која је дио нове електроенергетске структуре за снабдијевање струјом жичаре и туристичког комплекса пећине и провезао се путем од Бистрице ка Манастиру Подврх гдје ће бити подножје жичаре.

„Видјели смо успут пут у дужини 5,5 км који се ради по највишим стандардима. Морам да признам да сам веома позитивно изненађен да се овај пут ради са свим неопходним садржајима, по мени један од најквалитетнијих путева које радимо у земљи“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић. упутивши честитке Црнагорапуту и његовим подизвођачима на веома квалитетном послу који ради и на свим другим активностима које су везане за инфраструктуру за овај пројекат.

Говорећи о пројекту који је започео прије годину и по када је потписан Уговор о градњи жичаре Премијер је рекао да се значај овог пројекта не може мјерити само износом новца који је издвојен.

„Ово је један од највреднијих пројеката које реализује Влада тренутно у држави. Не само због износа новца који ће бити уложен у овај пројекат од 18 милиона еура него због укупног садржаја који овај пројекат носи са собом и наравно бенефита који ће значити за Бијело Поље, за цио овај крај, и наравно за црногорски туризам и црногорску економију. Вјерујем да ћемо са оним што смо већ уговорили овдје, када је у питању валоризација Ђаловића пећине, 2021. године имати понуду која ће овдје омогућити нова радна мјеста, нове прилике за младе људе и наравно дати подстицај другим секторима да дају допринос валоризацији овог простора у саобраћају, пољопривреди, прехрамбеној индустрији и услугама“ – закључио је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?