Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

За нове пројекте на Сјеверу Влада улаже 910 хиљада еура

Влада Црне Горе издвојиће око 910 хиљада еура за реализацију четири нова пројекта у Бијелом Пољу, Пљевљима и Мојковцу, на основу уговора које је Управа јавних радова потписала јуче са најповољнијим понуђачима.

У оквиру наставка реализације пројекта валоризације Ђаловића пећине, уговорени су додатни радови на путу Бистрица – манастир Подврх, у вриједности од око 380 хиљада еура. Подгоричко предузеће „Црнагорапут“ обавезало се да радове заврши у року од 45 дана од увођења у посао. 

У изградњу око 5,2 километра приступног пута према локацији на којој ће бити почетна станица жичаре за Ђаловића пећину до сада је уложено око 4,2 милиона еура. Градилиште је недавно посјетио и предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић, који је том приликом изјавио да је веома замдовољан, како динамиком, тако и квалитетом радова, и да очекује да ова саобраћајница буде једна од модернијих у Црној Гори.

Никшићко предузеће „Енинг“ изабрано је за реконструкцију постројења за пречишћавање питке воде Плијеш у Пљевљима, за што ће из капиталног буџета бити инвестирано близу 280 хиљада еура. Рок за извођење радова је три мјесеца од увођења „Енинга“ у посао.

Нањповољнији понуђач за изградњу недостајуће фекалне канализације у Мојковцу и адаптацију објекта за потребе Скијалишта Црне Горе био је бјелопољско конзорцијум „Конструктор група“. 

Уговором са Управом јавних радова предвиђена је изградња канализације у вриједности од 118 хиљада еура у року од 75 дана од увођења у посао.

Објекат за потребе Скијалишта Црне Горе биће адаптиран у року од три мјесеца од увођења у посао, а уговорена вриједност радова је 135 хиљада еура.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?