Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и амбасадорка Стјуарт: Црна Гора и Аустралија желе снажнију сарадњу

Објављено: 21.10.2019. 19:10 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора и Аустралија желе заједно да раде на јачању како политичких билатералних односа тако и на учвршћивању економске сарадње, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и амбасадорке Аустралије Рут Стјуарт.

„Влада је претходне скоро три године била снажно посвећена економским реформама. За резултат имамо економски раст од готово пет одсто, који је међу највећим у Европи, смањење стопе незапослености од преко осам одсто, те око 30.000 више запослених“, рекао је премијер Марковић.

Говорећи о значајним улагањима у инфраструктуру, здравство, образовање, премијер Марковић је указао на опредјељење Владе ка одрживом развоју, уз очување животне средине.

Саговорници су се сагласили да у туризму постоји простор за јачање привредне сарадње, али да потенцијала има и у пољопривреди и производњи здраве хране.

На састанку је разговарано и о ситуацији у Црној Гори и региону у контексту европских интеграција. Премијер Марковић је истакао недвосмислену орјентисаност наше државе ка Европској унији и додао да ћемо интензивно радити на испуњавању европске агенде. Аустралија ће, како је казала амбасадорка Стјуарт, пружити континуирану подршку у том правцу.

Улога Црна Горе у НАТО-у оцијењена је позитивном и похваљен је њен допринос очувању вриједности Алијансе свуда гдје она брани мир и безбједност. У том контексту, Црна Гора се као чланица посебно залаже за даље јачање партнерстке сарадње Аустралије и Савеза.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?