Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност са конститутивне сједнице Тендерске комисије за поступак концесије за право коришћења аеродрома Подгорица и Тиват

Објављено: 22.10.2019. 00:58 Аутор: МСП

Данас је у Подгорици одржана конститутивна сједнице Тендерске комисије за поступак концесије за право коришћења аеродрома Подгорица и Тиват.  Подсјецамо  да је 11. октобра објављен текст јавног позива за све потенцијалне понуђаче да учествују у претквалификационом поступку за додјелу концесије за право коришћења аеродрома Подгорица и Тиват.

С обзиром на чврсту опредијељеност Владе Црне Горе да се поступак за додјелу  концесије, укључујући и фазу претквалификације, одвија на потпуно транспарентан начин, Тендерска комисија ће о свакој сједници, па и о конститутивној, правовремено обавјештавати јавност, како би не само потенцијални понуђачи, него првенствено грађани Црне Горе, били у потпуности упознати са током овог за све нас изузетно значајног процеса.

На данашњој сједници Тендерске комисије, којом је предсједавао мр Милутин Симовић, потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем, а у присуству замјеника предсједника Тендерске комисије Османа Нурковића, министра саобраћаја и поморства и уз присуство осталих чланова Тендерске комисије, припремљен је Пословник о раду Тендерске комисије, којим се ближе уређују организација, начин рада и одлучивања Тендерске комисије.

Такође, сагледан је досадашњи ток претквалификационе фазе поступка, као и питања која су од значаја за даљи ток поступка за додјелу концесије. У том контексту, оцијењено је сврсисходним да 31. октобра у Подгорици буде одржана Предтендерска конференција намијењена потенцијалним понуђачима. Конференција ће имати за циљ да обезбиједи да сви потенцијални понуђачи, водећи управо рачуна и о правилима која се односе на заштиту конкуренције, раполажу у току читавог процеса истим и свеобухватним информацијама, на основу којих ће моћи да припремају понуде. Реномирани Савјетник Владе и Тендерске комисије у овом процесу ИФЦ ће том приликом презентовати потенцијалним понуђачима предмет и циљ концесије, техничке спецификације аеродрома, параметре и структуру концесије, капитална улагања, као и наредне кораке у самој тендерској процедури.  

Како је већ истакнуто, а као конфирмација потпуне отворености Владе у овом процесу, Тендерска комисија за поступак концесије за право коришћења аеродрома Подгорица и Тиват ће се такође обратити јавности након Предтендерске конференције и на тај начин осигурати континуирану транспарентност поступка.

МИНИСТАРСТВО САОБРАЋАЈА И ПОМОРСТВА


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?