Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио делегацију Синдиката управе и правосуђа: Влада и Синдикат настављају дијалог о свим питањима важним за положај запослених у државној управи

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је делегацију Синдиката управе и правосуђа на челу са предсједником Ненадом Ракочевићем.

Делегација Синдиката указала је на незадовољавајући материјални положај запослених у управи и правосуђу, и истакла захтјев да зараде буду повећане запосленима у тој грани јавне администрације.

Предсједник Марковић указао је на чињеницу да су плате запослених у јавној управи повећане доношењем Закона о зарадама запослених у јавном сектору, те да је разлог најављеног повећања зарада у здравству и просвјети чињеница да у тим секторима након усвајања овог Закона 2016. године, није било повећања.

Изразивши пуно разумијевање за ставове Синдиката управе и правосуђа, предсједник Владе је изнио и низ финансијских ограничења која у овом тренутку искључују могућност повећања зарада у управи и правосуђу. Изузетак би могли бити службеници са посебним овлашћењима и одговорностима у сектору безбједности и правде, за које се већ тражи начин и модел за већу зараду за конкретне послове и остварени резултат – казао је Премијер. У оквиру теме која се дотиче укупног материјалног статуса запослених, премијер Душко Марковић подржао је оснивање стамбеног фонда за запослене у државној управи. Влада ће подстаћи сваки модел који ће водити ка праведнијем и доступнијем стамбеном програму за запослене – закључио је премијер Марковић.

Током отвореног разговора било је ријечи о положају и сложеним условима рада запослених у затворском систему, и договорени наредни кораци на стварању нормативних претпоставки како би била унапријеђена функционалност Управе за извршење кривичних санкција (УИКС).

Закључено је да постоји обострана сугласност да за наставак интензивног дијалога, уз исказано уважавање потреба запослених у управи и правосуђу.

Састанку су присуствовали и секретарка Синдиката управе и правосуђа Рефадија Абдић, предсједник Синдиката УИКС-а Предраг Спасојевић и предсједник Скупштине Синдиката УИКС-а Павић Радовић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?