Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са амбасадором УАЕ: Снажније промовисати инвестиционе потенцијале Црне Горе

Објављено: 23.10.2019. 17:50 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Уједињени Арапски Емирати снажно доприносе нашој економији, а бројне су прилике за даље продубљивање одличних билатералних односа Црне Горе и УАЕ, саопштено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и амбасадора УАЕ Абдулсалама Хареба Обаида Ал Ромаитија.

Премијер Марковић, који је амбасадора УАЕ примио у опроштајну посјету, подсјетио је да је Црна Гора своју државну орјентацију усмјерила ка ЕУ и НАТО, као и да је Влада посвећена економским реформама и побољшању квалитета живота грађана.

Он је саопштио да су бројне прилике за додатне стране инвестиције у туризму, енергетици и пољопривреди и да Влада значајно улаже у развој инфраструктуре на Сјеверу, како би тај регион, у којем је 55 одсто укупног развојног потенцијала земље, био привлачнији инвеститорима.

Саговорници су се сагласили да је важно квалитетније промовисати потенцијале Црне Горе и да је Еxпо 2020 у Дубаију одлична прилика за то.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?