Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић положио на Жабљаку камен темељац хотела „Дурмитор“: Обећали смо да ћемо развијати цијелу ЦГ, неће нас као елитну дестинацију представљати само Приморје и Централни регион

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић, власник компаније Дурмитор Хотел анд Виллас, Петрос Статис и предсједник Општине Жабљак Веселин Вукићевић положили су данас на Жабљаку камен темељац хотела „Дурмитор“ који се гради у оквиру пројекта вриједног 20 милиона еура.

Премијер је том приликом оцијенио да ће туристички комплекс када буде завршен бити један од најљепших у региону.

„Обећали смо да ћемо развијати цијелу Црну Гору и да нас неће као елитну туристичку дестинацију представљати само садржаји на Приморју и у Централном региону. Захваљујући хотелу „Дурмитор“, Жабљак ће представљати планетарно Црну Гору као једну од најбољих туристичких и инвестиционих дестинација” – казао је на отварању предсједник Владе.

Премијер је исказао захвалност и поштовање власнику хотела рекавши да је разумио Владине планове да развија Сјеверни регион на квалитетан начин и са највећим стандардима и одлучио да инвестира на Жабљаку.

„Урадио је пројекат којег смо сада видјели, којим се можемо поносити, пројекат и читав комплекс којем ћемо се дивити и уживати за наредне двије и по године. Господине Петрос хвала Вам, не само на Вашем новцу и Вашој спремности да инвестирате у овако престижан објекат, него и на Вашој спремности да доприносите Жабљаку и грађанима Жабљака, и наравно да оваквим пројектима поносним чините и цијелу Црну Гору“ – казао је премијер Душко Марковић.

Предсједник Владе је подсјетио да су се у прошлости на Жабљаку тешко разумијевале квалитетне и нове иницијативе, и додао да га радује да овог пута није било резерви на чему честита руководству Жабљака на челу са предсједником Општине.

„Вјерујем да ће Жабљак не само бити квалитетно мјесто на понос Црној Гори, него ће нас Жабљак планетарно представљати као једну од најбољих инвестиционих и туристичких дестинација. Због тога предсједниче честитам и Вама и грађанима Жабљака. Овај хотел неће бити само туристичка понуда. Овај хотел ће створити нове велике могућности, не само за оне који се баве привредом, него и за појединце који ће моћи на бази овог потенцијала и ресурса да проналазе прилике за себе. Овдје ће бити и квалитетније образовање. Овдје ће бити и квалитетније услуге. Овдје ће бити и квалитетнија инфраструктура. Овдје ће бити све другачије када овај хотел буде отворен. Када он буде отворен, он ће подстаћи да можда ријешимо и питања већ раније старих хотела који су затворени, али наравно и нових, са сличном понудом. Честитам Вам, ово је велики дан за развој Црне Горе, за туризам и туристичку понуду, али ово је велика и непоновљива прилика за грађане Жабљака и вјерујем да ћете је умјети искористити“ – казао је предсједник Владе.

Предсједник Општине Жабљак Веселин Вукићевић је оцијенио данашњи дан великим за Жабљак рекавши да су овом нашем планинском центру недостајали управо велики хотели и да ће нови хотел „Дурмитор“ бити звијезда не само Сјевера Црне Горе већ и региона те да ће промијенити лице Жабљака.

Пројекат подразумијева градњу хотела вањског изгледа налик некадашњем објекту, али са пет звјездица, опремљеног свим пратећим садржајима попут Спа & Wеллнесс центра, сале за конференције и др. као и 12 вила уклопљених у амбијент.

Вриједност пројекта је 20 милиона еура. Планирано је да у хотелу буде од 80 до 120 запослених при чему ће, како је саопштио власник, приоритет при запошљавању имати грађани Жабљака.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?