Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са замјеником генералног секретара ОЕЦД-а: Црна Гора ојачала кредибилитет на међународном финансијском тржишту

Објављено: 24.10.2019. 19:39 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора је успјешно одговорила изазову стабилизације јавних финансија и ојачала свој кредибилитет на међународном финансијском тржишту, казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са замјеником генералног секретара Организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД) Улриком Вестергард Кнудсеном, одржаном на маргинама економске конференције Привредне коморе у Будви. 

Премијер Марковић је казао да је Влада снажно посвећена економском расту и развоју, смањењу незапослености, валоризацији ресурса у енергетици, туризму, пољопривреди као и спровођењу структурних реформи и јачању владавине права.

“Све то, уз наше чланство у НАТО-у, резултирало је повећаним интересовањем страних инвеститора. У првих девет мјесеци ове године, прилив страних директних инвестиција је био 46 одсто већи него у истом периоду прошле године”, рекао је премијер Марковић и истакао да је Црна Гора постала престижна, не само туристичка, већ и инвестициона дестинација.

Замјеник генералног секретара ОЕЦД-а Кнудсен је похвалио лидерску позицију Црне Горе у региону и честитао на оствареном резултату, посебно истичући побољшање политика које се односе на средња и мала предузећа.

Истакао је спремност његове организације да даље помаже Црној Гори, те да посебно могу експертски допринијети у областима енергетике, рада, образовања.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?