Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио турског министра унутрашњих послова Сојлуа: Одлични односи су основ за јачање економске сарадње и нове инвестиције

Предсједник Владе Душко Марковић примио је данас министра унутрашњих послова Турске Сулејмана Сојлуа који борави у званичној посјети Црној Гори.

Премијер је истакао одличне билатералне односе између двије земље, укључујући и политички дијалог на високом нивоу, који је основ за успјешну сарадњу у свим областима.

„Црна Гора се одговорно односи према турским фирмама које овдје послују, цијенећи њихова улагања, и на тај начин са своје стране шаљемо поруку и другим земљама да је Црна Гора сигурна инвестициона дестинација са високим нивоом пословне сигурности“ – казао је на састанку предсједник Владе.

Премијер је указао да постоји простор за даље јачање економске сарадње и за нове инвестиције, нарочито на у Сјеверном региону Црне Горе и то у областима пољопривреде, сточарства, и туризма.

Саговорници су се сагласили да су односи двије земље добили нови квалитет уласком Црне Горе у НАТО. Министар Сојлу је посебно поздравио напредак Црне Горе у европској интеграцији, нагласивши да Турска снажно подржава политику проширења и да је мјесто Црне Горе у Европској унији.

У току разговора размијењена су мишљења и о безбједносним питањима на европском и ширем нивоу.

Састанку је присуствовао и министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?