Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уговорени нови радови у Никшићу и Рожајама, у вриједности од око 4,3 милиона еура

Služba za odnose s javnošćuВлада Црне Горе инвестираће близу 4,3 милиона еура за реализацију три пројекта у Никшићу и Рожајама, за које је Управа јавних радова јуче потписала уговоре са најповољнијим понуђачима.

Са подгоричким предузећем “Нови Волвокс” Управа јавних радова уговорила је другу фазу изградње Дома за старе и одрасле особе са инвалидитетом у Никшићу, у вриједности од око 2,4 милиона еура и роком завршетка радова 12 мјесеци од увођења извођача у посао.

Прва фаза радова на објектима у бившем војном комплексу Требјеса, који ће бити адаптирани за потребе Дома старих, почела је половином септембра, а реализује се у оквиру Регионалног стамбеног програма (РХП) за Црну Гору. Вриједност обје фазе износи око 5,2 милиона еура, а завршетком комплетног посла Никшић ће добити савремено и функционално здање капацитета 208 мјеста за најстарију популацију.

У Рожајама предузеће “Техноградња” ускоро почиње изградњу спортске сале Гимназије и Средње стручне школе, за коју ће Влада опредијелити близу 1,63 милиона еура. 

Пројектом је планирано рушење постојеће фискултурне сале и доградња новог објекта, површине око 1.500 метара квадратних, са приземљем и два спрата. Извођач се обавезао да радове заврши у року од 18 мјесеци од дана увођења у посао.

Нова спортска сала ће у значајној мјери унаприједити услове за одржавање наставе у области спорта и физичке културе за рожајске средњошколце. 

“Технопут” је такође изабран И за доградњу објекта Јавне установе “Захумље” у Никшићу, у вриједности од око 284 хиљаде еура.

Основано прије више од 120 година, “Захумље” данас представља симбол културног живота града, због чега је препозната потреба за унапређење услова његовог рада.

Рок за завршетак пројекта је три мјесеца од дана увођења извођача у посао.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?