Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић отворио у Улцињу погон фабрике намјештаја Курти: Они који стварају нову вриједност имаће моју личну подршку и подршку црногорске Владе

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић отворио је данас у Улцињу нови погон фабрике намјештаја Курти, вриједан два милиона еура у којем ће бити отворено 30 нових радних мјеста и том приликом поручио да ће такви пројекти увијек имати његову подршку и подршку Владе.

„Ово је велика прилика и велики тренутак не само за општину Улцињ него и за цијелу земљу и за сваког прегаоца који ради у интересу своје породице, свога града и државе Црне Горе – рекао је премијер на отварању фабрике и додао да је овај погон доказ да синергија локалне власти и државе може довести до оваквих резултата.

„У Црној Гори има пуно способних и вриједних људи да стварамо нову вриједност у нашој земљи, да не тражимо подршку и помоћ увијек са стране. Породица Курти је показала да својом способношћу, својом снагом и својим потенцијалом, својом вриједношћу и прегалаштвом може да створи нову додатну вриједност за Улцињ и за Црну Гору“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић.

Обраћајући се власнику фабрике Кабиљу Куртију, премијер је рекао да ће овакви пројекти увијек бити у Влади подржани.

„Ово што сте Ви урадили није само пословни подухват, ово је порука за све оне који треба да стварају нову вриједност у Црној Гори да ћете имати и даље моју личну подршку и подршку црногорске Владе“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Говорећи ширем пословном окружену предсједник Марковић је рекао да Црна Гора биљежи ванредно добре резултате у посљедњих неколико година. „То није резултат само Владе већ свих актера: послодаваца, предузетника, компанија, привредних и пословних удружења и наравно инвеститора. Због тога ми биљежимо стопу раста међу највећим у Европи. У 2017. и 2018. години забиљежили смо просјечну стопу раста од 4,9%, а у 2018. години 5,1% - трећу стопу раста у Европи. У Црној Гори се не догађа ништа случајно. Ово није узлет или акција, ово је резултат осмишљене политике и посвећености. Због тога Влада нема дилему да мора бити уз људе и са људима који стварају. Нама јесте природно и административно мјесто у нашим кабинетима али су наше природно окружење људи који стварају нови вриједност. Зато се ја данас у Улцињу у кругу ове фабрике и уз породицу Курти осјећам као човјек у свом природном окружењу, гдје се ствара нова вриједност, са човјеком који ће отварањем ове фабрике запослити тридесет младих људи и створити им прилику не само да раде и да зараде него да стварају и уздижу своје породице. На тај начин те младе људе нећемо удаљити од наше државе. Створићемо им прилику да овдје остану да раде, а да не иду вани. И да нашим сународницима, посебно вашем сународницима, пошаљемо поруку да их нијесмо заборавили, да су они у наше и мислима, а да у Црној Гори стварамо услове и околности када ће се овдје вратити и заједно са нама градити Црну Гору, учинити је бољом него што је данас и живот у њој квалитетнијим него што је он данас“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

Премијер је, говорећи о Улцињу, рекао да је политика његове Владе да врати у Улцињу стари сјај и све оне могућности које су постојале када се у овој општини лијепо живјело од туризма. У том смислу предсједник Владе је поменуо бројна улагања овој општини и додао да Влада разумије проблеме у којима се општинско руководство нашло не својом кривицом због чега ће имати подршку Владе.

„Влада је са вама да превазиђете проблеме у корист Улциња и грађана Улциња, у корист Црне Горе и њеног развоја. Заједно сложно можемо постићи још веће успјехе“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Предсједник Општине Улцињ Љоро Нрекић је оцијенио да данашњи догађај доказује да у Црној Гори и у Улцињу постоји пословни амбијент у који се може инвестирати и да наговјештава нова квалитетна улагања која ће обезбиједити стотине радних мјеста.

Власник фабрике намјештаја Курти захвалио се Влади и премијеру Душку Марковићу лично на посвећености и приликама које је Влада створила за предузећа у Црној Гори.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?