Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин поздравио напредак у смањењу трајања судских поступака

Објављено: 29.10.2019. 19:06 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Улога суда је да читаво друштво снажи стабилношћу, рјешавајући спорне и конфликтне ситуације у друштву, рекао је потпредсједник Владе Зоран Пажин на отварању Судијских дана 2019 данас у Будви.

„Без стабилности друштва нема демократије, а без демократије нема укупног просперитета црногорског друштва, економског, моралног, културног,“ навео је потпредсједник.

Изразио је задовољство напретком који је црногорско правосуђе остварило у скраћењу трајања судских поступака и поштовању права на суђење у разумном року, што је, како је оцијенио, резултат одговорног рада и напора прије свега судија, али и добре организације судске власти.

Потпредсједник је оцијенио да, у наредном периоду, црногорско правосуђе треба да се фокусира на изазове попут потребе поштовања и унапрјеђења етичког кодекса и прихватања стандарда европских судова. „Етика је исходиште права. Судија мора бити етички утемељен,“ нагласио је.

Други императив, навео је потпредсједник, јесте потреба да се на ваљан начин апсорбују стандарди европских судова, прије свих Европског суда за људска права и Европског суда правде, у национални правни поредак.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

ФОТО И ВИДЕО
: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЈ2аЕиГ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?