Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић на Премијерском сату ДФ-у: Влада не даје политичке оцјене него се бави другим питањима која су важнија за грађане

Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас из Парламента да је етикетирање Владе као пристрасне у било којем судском случају неутемељено и недопустиво, те да његова Влада неће давати политичке оцјене у вези са рјешењима која се доносе у Скупштини јер се бави другим, за грађане важнијим питањима.

Одговарајући на питање посланика Андрије Мандића, постављено у име Посланичког клуба Демократског фронта, који је дјеловање Тужилаштва према његовим страначким колегама повезао са Владом, Премијер је рекао да је право посланика да мисли да је предмет „разуздане тужилачке диктатуре“, али да то може бити само лични став и субјективни осјећај.

„Али истовремено Вашу опаску да ту наводну диктатуру снажно подржава Влада, одбацујем као неистину. Ваш лични осјећај је једно, али етикетирање Владе као пристрасне у конкретном или било ком другом случају је необјективно, неутемељено, па чак и недопустиво“ – рекао је предсједник Владе.

Предсједник Владе је рекао да је Тужилаштво према Уставу јединствен и самосталан орган те да Тужилачки савјет бира Скупштина.

„Стога одговор на многа од Ваших питања немојте тражити на адреси предсједника Владе. Јер Влади није ничим дато да буде арбитар између других грана власти. … И да буде јасно, Влада коју водим нема луксуз да рјешава међусобне неспоразуме и лична незадовољства. Нити да даје политичке оцјене у односу на рјешења која се доносе у Парламенту- у којима сами и учествујете. Влада се у овом тренутку бави другим питањима која су важнија за грађане: Како да повећамо плате у просвјети и здравству, како да обезбиједимо наставак економског раста да би се посљедично повећавала запосленост и квалитет живота грађана. И да не набрајам даље. На Ваш индиферентни и игнорантски однос према овим темама ја вам нудим дијалог баш о њима, јер су једнако важне за сваког грађанина – и оног који подржава Вашу, и оног који подржава нашу политику“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић одговарајући на питање Посланичког клуба Демократског фронта.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?