Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић: Смањује се број блокираних трансакционих рачуна

Предсједник Владе Душко Марковић рекао је данас у Парламенту да подаци Централне банке Црне Горе указују да се број активних трансакционих рачуна који су блокирани смањио са 32,9% почетком године на 29,4% сада, да је са 635,3 милиона еура на 618,7 милион смањен и дуг по основу којег су рачуни блокирани те да те чињенице улвају одређени умјерени оптимизам.

„Раст привредне активности који понајбоље осликавају интензивне стопе раста БДП-а, очигледно се позитивно одражава и на ликвидност реалног сектора. Важно је међутим примијетити, да је ово параметар који треба перманентно пратити, али на који се не смије дјеловати без одговарајуће анализе и опреза. Дакле, опредјељење Владе је да се ликвидност индиректно подржава кроз суштинску подршку развоју предузетништва” – рекао је Предсједник Владе одговарајући на Премијерском сату на питање Бориса Мугоше из Посланичког клуба Социјалдемократа и Либералне партије које мјере Влада предузима у циљу побољшања ликвидности црногорске привреде.

Предсједник Владе је рекао да су са циљем повећања ликвидности реалног сектора по основу програма за ликвидност предузећа у мандате ове Владе пласирана 463 кредита у укупном износу од 324 милиона еура, да Министарство економије реализује Програм за унапређење конкурентности привреде за 2019. годину, који садржи 10 програмских линија те да је привредницима на располагању 1,6 милиона еура бесповратних средстава.

„Дакле, суштински и конкретно подржавамо предузетничке идеје кроз креирање нових садржаја и пословних пракси. То ће, у комбинацији са осталим развојним политикама свакако имати за резултат и побољшање ликвидности“ – рекао је премијер Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЈ3окпС

ВИДЕО:
хттпс://yоуту.бе/wУМбЛСq9ЦОк

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?