Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић: Наредних дана ћемо обновити дијалог са МЦП

Објављено: 30.10.2019. 20:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић казао је да недавни разговори са Митрополијом црногорско-приморском о Предлогу закона о слободи вјероисповијести нијесу резултирали договором, али да ће вјероватно у наредних неколико дана тај дијалог обновити.

Одговарајући на питања новинара у Скупштини Црне Горе након Премијерског сата, предсједник Владе је казао да на првом састанку са представницима МЦП није било разумијевања, да је добро ако на наредном састанку буде сагласности, али да ће, ако је не буде, Влада послати у парламент Предлог закона.

„Већ сам рекао да је Закон о слободи вјероисповијести прошао сву предвиђену процедуру на националном нивоу. Обављене су консултације и добијена експертска подршка Савјета Европе, позитивно мишљење Венецијанске комисије која нас је упутила на додатну консултацију са свим вјерским заједницама. У оквиру тога сам ја започео дијалог са Митрополијом црногорско-приморском“, рекао је премијер Марковић.

На питање у ком ће правцу тећи дијалог, предсједник Владе је казао да ће представницима МЦП представити коначна Владина рјешења, тражити од њих коментаре и сугестије: „Ако су прихватљиви прихватићемо их, али ако нијесу нећемо“.

На питање новинара да ли изјава потпредсједника Владе Зорана Пажина о повјерењу у рад тужилаштва значи дистанцирање Владе у погледу резултата у области владавине права, премијер је казао да је ово погрешно интерпретирање смисла и садржаја изјаве потпредсједника.

„Министар Пажин није критиковао рад тужилаштва, није износио вредносне судове о раду и резултатима тужилаштва. Него је говорио о нивоу повјерења у тужилачку организацију“, рекао је премијер Марковић.

Он је истакао да је повјерење ствар перцепције и те да се подаци о томе добијају на основу истраживања јавног мњења. Подсјетио је и на недовољно висок ниво повјерења у рад Владе, Скупштине, политичких партија, НВО.

„Немојте нешто што је кристално јасно да стављате у контекст непотребног и нездравог амбијента“, рекао је предсједник Марковић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?