Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Храповић и синдикати потписали Споразум вриједан милион и по еура за стамбене потребе запослених у здравству

Објављено: 04.11.2019. 18:03 Аутор: Министарство здравља

Министар здравља, др Кенан Храповић и представници репрезентативних синдиката здравства, др Љиљана Кривокапић и др Владимир Павићевић потписали су Споразум о обезбјеђивању средстава за рјешавање стамбених потреба запослених у здравству.

Споразумом је предвиђено да Влада Црне Горе у периоду 2021-2023. године Стамбеној задрузи „Здравство“ уплати средства у износу од 1.500.000 еура за ту намјену.

Министар Храповић је казао да на овај начин Влада Црне Горе наставља да води одговорну политику државе у сектору здравства.

„Заједно са преговорима које Влада ових дана наставља у циљу повећања зарада запосленима у здравственом систему, ово је још један показатељ бриге Владе Црне Горе и Министарства здравља о здравственим радницима и њиховом стандарду“, казао је Храповић.

Он је подсјетио да је у претходном периоду уз помоћ Владе и у сарадњи са Стамбеном задругом, 167 запослених у здравству ријешило стамбено питање на овај начин.

Министар је додао и да је у току конкурс за индивидуално рјешавање стамбеног питања путем изградње, реконструкције или куповине стамбеног објекта- куће, по повољним условима вриједан 300.000 еура, те да ће за исту намјену до краја године бити расписан још један, у износу од 200.000 еура.

Предсједница Самосталног синдиката здравства при Савезу синдиката, др Љиљана Кривокапић изразила је задовољство што ће и даље запослени у здравству моћи, под повољним условима и по цијени нижој и до 50% од тржишне, да ријеше стамбено питање.

„Оно што је јако важно је да се на сјеверу управо раде преговори са предсједницима општина Пљевља, Бијело Поље и Беране, како би општина дала плацеве ослобођене од комуналија, а даље би стамбена задруга у складу са постојећим правилницима и конкурсима здравствених установа, додијелила станове под повољностима“, најавила је Кривокапић.

Кривокапић је казала да су обављени разговори са предсједником оштине Котор, а да се очекују разговори са предсједником општине Херцег Нови и Будва, те да се нада да ће и на југу ускоро почети градња станова.

Предсједник Синдиката здравства при Унији слободних синдиката, др Владимир Павићевић истакао је да се овим чином наставља добра пракса сарадње Владе Црне Горе и ресорног министарства са синдикатима у здравству и са стамбеном Задругом.

„До сада су изграђене 322 стамбене јединице и почели смо да дијелимо кредите задругарима по врло повољним условима, тако да овим путем позивам све запослене у здравству да се учлане у стамбену задругу јер ће сигурно тим својим чланством остварити неки бенефит што се тиче решавања стамбених потреба“, закључио је Павићевић.

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЈ9ЈиФК 

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?