Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин инсистирао у Београду да Светозар Маровић буде изручен Црној Гори

Потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин инсистирао је данас током билатералног састанка са министарком правде Републике Србије Нелом Кубуровић у Београду да Светозар Маровић буде изручен Црној Гори ради одслужења затворске казне на коју је правоснажно осуђен.

Иако два министарства у многим областима имају блиску и квалитетну сарадњу, изручење лица која су окривљена или осуђена за тешка кривична дјела, посебно у области борбе против корупције и организованог криминала, треба да буде само додатна потврда чврстих партнерских односа, саопстио је потпредсједник. “Не смијемо дозволити да било који појединачни случај доведе у питање друге позитивне резултате у овој области”, истакао је Пажин.

Потпредсједник је подсјетио министарку Кубуровић на молбу Црне Горе за изручење овог правоснажно осуђеног лица, упућену надлежним органима Републике Србије у априлу 2019. године, у погледу које Црна Гора до сада није добила никакву повратну информацију.

Он је, такође, указао да су, и прије подношења молбе за изручење, самим расписивањем међународне Интерполове потјернице за Светозаром Маровићем већ двије и по године испуњени сви правни предуслови да он буде лишен слободе у Републици Србији у циљу његовог изручења Црној Гори.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ, УНУТРАШЊУ И ВАЊСКУ ПОЛИТИКУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?