Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обезбијеђен софтвер за модернизацију затворског система у Црној Гори

Потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин и министарка правде Републике Србије Нела Кубуровић потписали су данас у Београду Протокол о уступању информатичког рјешења за потребе Управе за извршење кривичних санкција Црне Горе.

У складу са наведеним протоколом, Министарство правде Србије уступиће црногорском Министарству правде права на коришћења и прилагођавања „соурце цоде-а“ информатичког рјешења прилагођеног затворском систему, у циљу успостављања информационог система за праћење животног циклуса затвореника који се налазе у затворима у оквиру Управе за извршење кривичних санкција.

Ријеч је о софтверу који омогућава праћење релевантних података везаних за лица лишена слободе, као и побољшање ефикасности и бољу контролу рада система извршења крвичних санкција.

Приликом потписивања протокола, потпредсједник Пажин је захвалио министарки Кубуровић на уступљеном информатичком рјешењу које ће допринијети модернизацији затворског система у Црној Гори.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ, УНУТРАШЊУ И ВАЊСКУ ПОЛИТИКУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?