Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора посвећена обавезама из преговарачког процеса

Објављено: 08.11.2019. 01:44 Аутор: КЕИ
Црна Гора је, постизањем значајних резултата поново потврдила снажну посвећеност преговорима са Европском унијом, оцијењено је на састанку Пододбора за трговину, индустрију, царине, порезе и сарадњу са другим земљама кандидатима, који је данас одржан у Бриселу.

Главни преговарач Александар Дрљевић истакао је да састанци пододбора представљају одличну платформу за разматрање остварених резултата, као и питања и изазова у којима је потребан додатан ангажман, а све у циљу њиховог ефикаснијег рјешавања и унапређења стања у датим областима и подсјетио да је у периоду од претходног састанка Пододбора Црна Гора отворила једно од најкомплекснијих поглавља 27 – Животна средина и климатске промјене.

KEI

„Отварањем посљедњег поглавља у преговарачком процесу потврдиће се да Црна Гора остаје снажно посвећена испуњењу обавеза из европске агенде и да имплементацијом реформи на националном нивоу јасно доказује способност да достигне европске стандарде, као и да се на европским адресама то препознаје и благовремено статусно вреднује“, рекао је он.

Замјеница шефа Јединице за Црну Гору у Генералној дирекцији за сусједску политику и преговоре о проширењу Барбара Хесус-Жимено је поздравила напредак остварен у претходном периоду, оцијењујући да Црна Гора има успостваљен регулаторни и институционални оквир у областима које обухвата данашњи Пододбор, али да је потребан даљи рад на реформама и примјени прописа, те да Европска унија остаје снажно посвећена процесу проширења, региону и Црној Гори.

KEI

Делегација Црне Горе је на дванаестом састанку Пододбора представницима Европске комисије представила напредак остварен у преговарачким поглављима која су у надлежности овог Пододбора - поглављу 1 – Слободно кретање робе, 16 – Порези, 20 – Предузетништво и индустријска политика, 29 – Царинска унија и 30 – Вањски односи.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?