Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са челницима Пријестонице: Заједно ћемо подстаћи даљи развој Цетиња

Објављено: 11.11.2019. 18:58 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је грађанима Цетиња и локалном руководству Дан Пријестонице уз оцјену да је у претходних годину дана напорно рађено на унапређењу свеукупног стања у том граду и у том контексту су остварени значајни резултати. Посебно је похвалио резултате у консолидацији јавних финансија.

„Заједничким радом ћемо унаприједити свеукупну инфраструктуру на Цетињу и подстаћи његов даљи развој“, казао је предсједник Владе на састанку са градоначелником Цетиња Александром Кашћеланом и предсједницом Скупштине Мајом Ћетковић.

Предсједник Владе је исказао задовољство снажењем путне инфраструктуре која ће пружити услове за даљи напредак Пријестонице и развој привреде. Осврнуо се и на бенефите које ће донијети изградња жичаре од Котора до Његуша, вриједна преко 20 милиона еура, а коју намјерава да гради италијанска компанија Лајтнер.

Градоначелник Кашћелан је коментаришући значајна улагања у инфраструктуру, са државног и са локалног нивоа, истакао да локална власт пуно улаже у села те да се људи све више окрећу пољопривреди. Такође је информисао о исказаном интересовању страних инвеститора за улагања у пољопривреду и енергетику.

„Циљ нам је да имамо што више отворених нових радних мјеста“, казао је Кашћелан.

Градоначелник Пријестонице је указао и на пораст броја туриста и прецизирао да биљеже 20 одсто више ноћења за првих девет мјесеци у односу на исти период прошле године.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?