Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Секулић: ЦГ је скоро све из иницијативе „Мали Шенген“ већ урадила, разумијемо потребу оних који су једни другима постављали баријере да изађу са новом иницијативом

Министарка економије Драгица Секулић саопштила је вечерас да је Црна Гора у оквиру међународних организација и иницијатива већ испунила велики дио онога што садржи најновија инцијатива лидерâ Албаније, Сјеверне Македоније и Србије и да наша земља нема никаквих трговинских и других баријера према другим државама, али да разумије потребу оних земаља које су једне другима постављале баријере да изађу са новом иницијативом.

„Чињеница је да смо се ми први пут са текстом, како су они назвали, 'акционог плана за убрзање слободног протока роба, људи, услуга и капитала' упознали јуче ујутро на самом састанку. … У том папиру нема ништа ново што ми до сад већ нијесмо имали у различитим декларацијама и споразумима. Црна Гора као чланица ЦЕФТА-е нема отворена питања ни са једном земљом региона, посебно не се земљама које су иницијатори ове иницијативе што није случај са њима међусобно. Тако да је потпуно јасно да је Црна Гора већ отворила своје границе“ – рекла је министарка економије гостујући вечерас у Дневнику Телевизије Црне Горе.

Министарка Секулић је подсјетила да је Црна Гора испунила све препоруке Берлинске иницијативе, да грађани наше земље већ путују користећи као документ личну карту у све државе региона осим у Хрватску.

„Нема ту ништа ново што ми већ нијесмо урадили. Ја сам данас консултовала колеге и питала како изгледа провјера тога акционог плана. Они су ми са стране написали: ЦЕФТА, мјера та и та – реализована, Берлинска иницијатива, мјера та и та – реализована“ – рекла је министарка Секулић.

Додала је да би евентуално наше прикључење овој иницијативи представљало само трошење енергије на нешто што смо већ урадили.

„Ја разумијем иницијаторе, то су земље којима је због различитих трговачких баријера које су постављале једне другима, можда потребна нова иницијатива како би опет изнова обећали да ће радити оно што смо ми већ одавно урадили“ – закључила је у Дневнику ТВ Црне Горе министарка економије Драгица Секулић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?