Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе разговарао са представницима Qатари Диара: Што прије кренути у наставак градње туристичког комплекса у ували Пржна

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговарао је у Лондону са представницима компаније Qатари Диар која је у Црној Гори 2010. године купила 285.000 м² терена на простору некадашњег хотела Плави Хоризонти у ували Пржна како би изградила туристички комплекс.

На састанку је исказано задовољство чињеницом да су превазиђени изазови који су успорили рад на пројекту ове компаније и изражена обострана спремност да се што је прије могуће приступи наставку градње комплекса који укључује луксузни хотел, више од 140 резиденцијалних вила и туристичко насеље са свим пратећим садржајима укупне вриједности веће од 250 милиона еура.

Представници Qатари Диара, које је предводио Тарик ал Абдула, директор развоја Qатари Диара за Европу и Америку, изразили су задовољство реализацијом развојних пројеката у Црној Гори и напретком нашег туризма и информисали предсједника Владе о томе да имају припремљен план даљих активности и да ће ускоро наставити рад на градњи овог ризорта.

Премијер је упознао саговорнике са развојним плановима на подручју Луштице као и о детаљима предстојеће модернизације аеродрома Тиват и саобраћајне инфраструктуре што ће повећати и вриједност пројекта Qатари Диара.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?