Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе отворио са амбасадорком САД и директором КЦЦГ реновирано Одјељење интензивне његе Института за болести дјеце: Никада више нијесмо улагали у здравство

Предсједник Владе Душко Марковић поручио је да је Влада синоћ утврђеним буџетом за 2020. годину издвојила за здравство 281 милион еура што је највеће издвајање за ову област у историји Црне Горе.

„Влада снажно подржава јачање нашег здравственог система у сваком смислу. Управо јуче на сједници Владе утврдили смо нови буџет којим је 281 милион еура опредијељен за здравство. То је највећи буџет здравства икада у Црној Гори. Већи је за 50 милиона него у претходној години, а укупно је за 85 милиона увећан за посљедње три године, од почетка мандата ове Владе. То је потврда да ћемо заједно – Министарство здравља, Влада и Клинички центар као носилац црногорског здравственог потенцијала и у наредном периоду урадити све да нашим грађанима обезбиједимо најквалитетнију здравствену услугу. Данас се посебно радујем што смо тај ниво, европски ниво здравствене услуге, у новом Одјељењу обезбиједили за нашу најмлађу популацију“ – рекао је предсједник Владе након што је заједно са амбасадорком Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Џуди Рајзинг Ранке и директором Клиничког центра Црне Горе др Јевтом Ераковићем свечано отворио реновирано Одјељење интензивне његе Института за болести дјеце Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ).

Премијер је рекао да се радо одазвао позиву директора КЦЦГ јер Клинички центар, као најзначајнија здравствена установа у Црној Гори даје примјер и спроводи конкретне кораке како би здравствени систем био на оном нивоу који је потребан нашој држави и нашим грађанима.

Више од 600.000 еура за реновирање Одјељења интензивне његе обезбиједили су Влада, Амбасада Сједињених Америчких Држава у Црној Гори и Министарство спорта и младих.

Директор КЦЦГ је рекао да уз подршку Владе и Министарства науке ускоро предстоји инсталирање савременог скенера за третман дјеце, а на офталмологији и једног од најсавременијих апарата за откривање проблема вида новорођенчади те након тога слиједи реконструкција операционог блока.

Амбасадорка Рајзинг Ранке је рекла приликом отварања реновираног Одјељења интензивне његе да то представља симбол онога шта Сједињене Државе и Црна Гора могу да ураде заједно док настављају да оснажују везе између два народа.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?