Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар финансија ЦГ: У наредној години 21 милион еура за Монтенегро Аирлинес, национална авиокомпанија сада има шансу да буде одржива

Влада Црне Горе издвојила је 21 милион еура у буџету за 2020. годину за консолидацију Мотненегро Аирлинеса, саопштио је министар финансија Дарко Радуновић додајући да национална авио компанија доприноси туризму и расту буџетских прихода, да сада има шансу да буде одржива и да морамо уложити труд да је консолидујемо.

„Радимо на томе да створимо претпоставке да не угрозимо Закон о државној помоћи. Свједоци смо великог државног протекционизма у задње вријеме и то треба саопштити. Мислим да имамо у сусједству случај са Цроатиа Аирлинесом, имамо у Њемачкој случај дијелом Тхомаса Цоока мислим да се звао Цондор… Мислим да једноставно морамо уважавати значај појединих компанија које обављају јавни интерес у привредном смислу и доприносе буџет. Кад је у питању Монтенегро Аирлинес, уз све поприличне проблеме, непосредно они имају прихода цирка 70 милиона на годишњем нивоу. Тамо ради мало више од четири стотине људи, имамо 220 лиценцираних лица. Индиректно приход би требао да буде цирка 250 милиона“ – рекао је министар одговарајући на питања новинара на конференцији за медије на којој је представљен синоћ утврђени Предлог закона о буџету Црне Горе за 2020. годину.

Министар финансија је истакао да је Црна Гора авио дестинација, да имамо преко два и по милиона авио путника, а да Монтенегро Аирлинес превезе 30 одсто од тога.

„То су све елементи да је Монтенегро Аирлинес дошао у шансу да буде одржив као компанија, да није као што је некад било. А то упућује да морамо уложити труд да се он консолидује. … Уложићемо све да створимо претпоставке да консолидујемо Монтенегро Аирлинес“ – закључио је министар финансија Црне Горе Дарко Радуновић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?