Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијери Црне Горе и Малте Марковић и Мускат у понедјељак на свечаном отварању Вјетроелектране „Можура“

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GOREПредсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примиће у понедјељак предсједника Владе Републике Малте Џозефа Муската, који стиже у званичну посјету Црној Гори.

Премијери Марковић и Мускат даће, након службених разговора, изјаве за јавност.

Послије подне предсједници Влада Црне Горе и Малте присуствоваће свечаном пуштању у рад Вјетроелектране „Можура“.

Електрану ће пустити у рад министарка економије Црне Горе Драгица Секулић и министар енергетике и водоснабдијевања Малте Џо Мици.

Вјетироелектрана Можура је производни објекат снаге 46 МW, који се састоји од 23 појединачне вјетрењаче, снаге од по 2 МW.

Инвестицију реализују малтешка државна компанија Енемалта и компанина Малта Монтенегро Wинд Парк, чије је сједиште такође на Малти.

Друга по величини вјетроелектрана у Црној Гори годишње ће производити око 120 ГWХ енергије, супституишући увоз енергије у вриједности око шест милиона еура.

Захваљујући измјенама уредбе о начину подстицања обновљивих извора енергије, које је Влада донијела у мају ове године, улазак електране у погон неће негативно утицати на рачуне за утрошену електричну енергију крајњих потрошача у Црног Гори.

Угорвором о дугорочном закупу земљишта, утврђено је да ће електрана, по истеку периода закупа, потпуно ревитализована прећи у трајно власништво државе 2035. године

ТЕХНИЧКЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?