Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић честитао шест деценија постојања и рада Поморског факултета

Објављено: 19.11.2019. 14:57 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је декану Поморског факултета Универзитета Црне Горе проф. др Шпиру Ивошевићу шест деценија постојања и рада овог факултета.

„Већ шест деценија Поморски факултет школује цногорске поморце и обезбјеђује знања и вјештине које су признате не само у нашим и регионалним оквирима, већ и широм планете. На тај начин наши најбољи наутичари и инжењери представљају Црну Гору као компетентни заповједници, официри и морнари на бродовима трговачке морнарице“, наводи се у честитки предсједника Владе.

Присјетимо се овом приликом и девет вјекова дуге црногорске поморске традиције, која је управо оснивањем Више поморске школе, па потом Поморског факултета, задобила своју савремену димензију.

„Данас је Поморски факултет постао центар образовног и научно-истраживачког рада, са свјетски конкурентим и признатим студијским програмима. Томе у прилог говори и чињеница да већина студената овог факултета свој први укрцај на брод оствари у периоду од три до шест мјесеци по завршетку студија“, наводи се у честитки.

Премијер Марковић је подсјетио и на поморску репутацију града Котора и његову не само регионалну већ и медитеранску препознатљивост, због које је, сасвим природно, постао не само сједиште већ и чувар морнаричког духа и традиције Поморског факултета, помораца и њихових породица.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?