Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић честитао Дан општине Тиват: Поносни на резултате и развојне перспективе

Објављено: 19.11.2019. 22:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је руководству и грађанима Тивта предстојећи Дан општине уз оцјену да могу бити поносни на постигнуте резултате и развојне перспективе.

Тиват, како је казао премијер Марковић на састанку са предсједником Општине Синишом Кусовцем и предсједником Скупштине општине Иваном Новоселом, има развојну експанзију изнад црногорских стандарда, а похвалио је и улагања у изградњу друштвене инфраструктуре.

На састанку је разговарано и о валоризацији аеродрома, а саговорници су се сагласили да ће давање концесије донијети вишеструке бенефите како за општине и становнике Тивта и Подгорице, тако и за цијелу државу.

Унапређење путне инфраструктуре у Тивту, како је казао Кусовац, приоритет је за локалну самоуправу и у том контексту нагласио изградњу булевара од аеродрома до града, дужине 4,2 километра, а вриједне 10 милиона еура. Такође, указао је на улагања у водоводна и канализациона постројења, а као посебно значајно истакао потребу реконструкције и унапређења предшколских и школских објеката на подручју општине. Планирана је и изградња спортске хале, а очекује се убрзо усељење у новоизграђени дневни центар за дјецу са сметњама у развоју.

Предсједник Владе је подсјетио и на резултате Владе у области економске политике – обезбјеђивање стабилности јавних финансија, економског раста по стопи од скоро пет одсто, отварању око 30.000 нових радних мјеста и смањењу незапослености за осам одсто. Уз све то, у мандату ове Владе су била рекордна издавајања за Капитални буџет и изградњу инфраструктуре.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?