Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић: Очекивани рок завршетка радова на приоритетној дионици аутопута је 30. септембар 2020. године

Предсједник Владе Душко Марковић је у одговору на питање посланика Горана Даниловића у оквиру премијерског сата, саопштио да је очекивани рок завршетка грађевинских и свих других инфраструктурних радова на приоритетној дионици аутопута Смоковац – Увач – Матешево је 30. септембар 2020. године, али због комплексности цијелог пројекта не може се потврдити и сам датум отварања приотитетне дионице аутопута.

Такође, предсједник Марковић је навео и да су у току интензивне активности на реализацији преосталих дионица Аутопута, истакавши:

„Ми већ парама Европске комисије из гранта радимо идејно рјешење и студију о утицају на животну средину за другу дионицу – пет милиона еура – такође се ради студија за трећу дионицу, која укључује петљу Смоковац према приморју“.

Када је ријеч о спајању Аутопута са Републиком Србијом, он је подсјетио да је пројекат у потпуности усаглашен, те да су радови на читавој траси у различитим фазама реализације.

Коментаришући приговоре о начину избора подизвођача, Премијер је подсјетио да је извођач радова изабран по посебном моделу, верификованом у Парламенту, као и да подизвођаче не бира Влада, него извођач по строгој процедури, те одбацио тврдње о опасности од економске зависности, оцијенивши да иза такве тезе стоје интереси и глобални интереси.

„Поносан сам на црногорске подизвођаче. Они су данас подизвођачи на овом пројекту, а сјутра ће надам се бити извођачи великих пројеката не у Црној Гори него и шире, јер су изградили способност и капацитет и ја вјерујем да ће бити и извођачи и у Србији и у Италији или негдје друго, када дође вријеме за то“, нагласио је предсједник Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЈуФСЦе

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/Е9-фСрqР-7Y

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?