Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са руководством Бара: Капитални пројекти омогућиће динамичнији развој града

Објављено: 22.11.2019. 22:09 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Стабилизација јавних финансија и фокусираност на капиталне пројекте обезбиједиће услове за динамичан развој Бара, бољу туристичку понуду и квалитетнији живот грађана, саопштио је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са предсједником барске Општине Душаном Раичевићем и потпредсједницима Тањом Спичановић и Радомиром Новаковићем.

Честитајући Дан општине руководству и грађанима, Премијер је похвалио резултате локалне управе и најавио наставак подршке Владе у реализацији свих пројеката које ће Бар учинити привлачнијим како за туристе тако и за инвеститоре и привреднике.

Предсједник и потпредсједници Општине су захвалили предсједнику Марковићу и Влади на подршци и саопштили да предано раде на модернизацији локалне управе и подизању њене ефикасности. Предсједник општине је казао да се локалне јавне финансије стабилизују, да им изворни приходи расту као и да ће буџет за наредну годину бити око 23 милиона еура, што је за око 10 одсто више него претходне године.

Као приоритетно, истакнуто је рјешавање питање водоснабдијевања и предочене су активности на финализацији тог пројекта. На састанку је разговарано и о потреби снажења саобраћајне инфраструктуре, а у том контексту је саопштено да је у финалној фази израда преко 20 пројеката чија реализација се очекује у наредним годинама.

Представници барске Општине су указали и на потребу снажења туристичког потенцијала града и изградњу нових хотелских капацитета. Предсједник општине је информисао премијера Марковића о статусу реализације развојних пројеката у Бару.

Посебан осврт направљен је у односу на потребу унапређења стања образовне инфраструктуре, као и на неопходност изградње дневног центра за дјецу и младе са сметњама у развоју.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?