Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дрљевић у Баварској: Потребан досљеднији приступ ЕУ у доношењу будућих одлука

Објављено: 23.11.2019. 21:43 Аутор: КЕИ
Европска унија, упркос унутрашњим изазовима, мора имати кохерентну и конзистентну политику проширења према нашем региону, а државе чланице досљеднији приступ, посебно кад је у питању доношење будућих одлука, јер је интеграција Западног Балкана у обостраном интересу, поручио је главни преговарач Александар Дрљевић.

Он је, на конференцији „Од аутсајдера до предводника ЕУ интеграција: Црна Гора на путу према ЕУ“, која је одржана под покровитељством Паневропске уније Баварске, у Фуртх им Wалду, рекао да је Западни Балкан дио који недостаје Унији.

KEI

„Црна Гора је земља која је у протеклим годинама успјела не само да обнови независност, вец́ да одлучно и динамично уђе у интегративне процесе како би заузела своје мјесто у европској заједници. Свеукупни напредак Црне Горе и резултати које смо постигли недвосмислено потврђују суштинску посвец́еност чланству у ЕУ, уз одговорно преузимање обавеза, користи и спровођење реформи“, рекао је главни преговарач.

Он сматра да државе чланице треба да имају досљедан приступ, посебно када је у питању доношење будуц́их одлука, јер је у интересу ЕУ да се регион интегрише у породицу европских држава.

KEI

„Кредибилна политика проширења представља стратешко улагање у европску безбједност и просперитет и током претходних година је допринијела миру и стабилности на Западном Балкану. Упркос унутрашњим изазовима, ЕУ мора наставити са досљедном политиком проширења према нашем региону и заиста се надам да ц́емо ускоро имати позитиван сигнал у правцу отварања последњег преговарачког поглавља са Црном Гором, али и отварања преговора са Сјеверном Македонијом и Албанијом“, закључио је Дрљевић.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?