Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић разговарао са директором Ацибадема: Водећи турски здравствени систем заинтересован за снажније присуство у ЦГ

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је делегацију турског приватног здравственог система Ацибадем на челу са генералним директором компаније Тахсином Гунејом.

Констатовано је да Црна Гора и Турска његују добре свеобухватне политичке и економске односе, те да црногорски здравствени систем има развијену и квалитетну сарадњу са Ацибадемом. Од такве сарадње, констатовано је, највећу корист имају грађани наше земље који као пацијенти добијају о трошку нашег Фонда здравства медицинску услугу највишег квалитета.

Премијер је изразио задовољство интересовањем компаније која има 29 здравствених центара у 18 држава да пословање прошири и у Црној Гори.

„Један од политичких приоритета ове Владе је унапређење здравственог система у цјелини. Та политика је у темељу свеукупног напретка. Урадили смо доста на том плану, али ја хоћу и желим више“ – казао је предсједник Владе и додао да је у том смислу Влада отворена за нови, интензивнији степен сарадње са Ацибадемом посебно након ступања на снагу закона о јавно-приватном партнерству.

Генерални директор Ацибадема констатовао је исказао задовољство досадашњом сарадњом са црногорским здравственим системом и рекао да је главна претпоставка њихове одлуке да прошире пословање у нашој земљи „стабилност која је у Црној Гори извјесна у дугорочном периоду“.

Предсједник Владе Црне Горе и генерални директор Ацибадема размотрили су више конкретних могућности сарадње, међу осталима, градњу нове опште болнице или пак управљање неком нашом општом болницом и отварање специјализоване онколошке клинике. На састанку је констатовано да постоји простор и за усавршавање црногорских љекара у здравственом систему Ацибадема и могућност да наши љекари прате пацијенте који лијечење настављану у овом здравственом систему.

Састанку је присуствовала амбасадорка Турске Републике у Црној Гори Сонгул Озан.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?