Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министри Нухоџић и Храповић у Драчу: Црна Гора као пријатељ и комшија исказује Албанији пуну солидарност и спремна је да помогне отклањање посљедица земљотреса

Министри унутрашњих послова и здравља Мевлудин Нухоџић и Кенан Храповић обишли су данас Драч, као и подручје Албаније које је прошле ноћи погођено катастрофалним земљотресом и том приликом су изразили солидарност Владе Црне Горе и спремност за пружање сваке врсте помоћи за санацију посљедница земљотреса.

„Ја сам ту да у име Владе Црне Горе, заједно са министром Храповићем, пошаљем народу Албаније да је Црна Гора као добар комшија и пријатељ спремна да искаже пуну солидарност са овом ситуацијом у пружи помоћ у санирању њених посљедица“ – рекао је министар Нухоџић албанском колеги Сандеру Љешају изразивши саучешће породицама пострадалих.

Министар унутрашњих послова Црне Горе је подсјетио на разорни земљотрес који је 15. априла 1979. године погодио нашу земљу.

„Тај земљтрес је потврдио и солидарност грађана бивше Југославије, а и шире. Зато и ми данас желимо да вама искажемо пуну солидарност и спремност Владе Црне Горе да учествује у санирању посљедица“ – рекао је министар Нухоџић.

Министар Љешај захвалио се нашој земљи на понуђеној помоћи.

Надлежне службе Црне Горе и Републике Албаније у контакту су како би помоћ наше земље била што прије упућена у подручје погођено земљотресом.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋИУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?