Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Спасилачки тим ЦГ кренуо у Албанију, министар Нухоџић: Испуњавамо комшијску и политичку, али прије свега људску дужност

Специјални црногорски тим који чини 18 спасилаца из служби заштите и спашавања и шест представника Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова упућен је јутрос у Албанију у складу са потребама које је су исказале албанске власти и договором постигнутим јуче приликом боравка чланова наше Владе у Драчу, а на основу данашње одлуке Владе.

Влада је донијела одлуку о упућивању тима за трагање и спашавања из рушевина Републици Албанији.

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић рекао је, испраћајући тим, да је ријеч о врхунски обученим професионалцима, спремним да се суоче са свим посљедицама елементарних непогода и помогну унесрећенима.

„Овај специјални тим чине добро обучени професионалци, који ће пружити адекватну помоћ унесрећенима. Немам дилему да ће они своје оперативне задатке извршити одговорно и пожртвовано, као да то раде својој земљи, без разлике. Дакле, ми смо у обавези да то чинимо и као земља чланица НАТО-а и савезница, али прије свега то је наша људска дужност и обавеза“ – рекао је министар и нагласио: „Када се неком деси несрећа, комшија је први који притекне у помоћ. Тако је то у животу наших грађана, тако је то у нашој државној политици".

Министар Нухоџић је поручио да се слањем овог специјалног тима не завршава наша потреба да помогнемо Албанији у санирању посљедица од земљотреса.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?