Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић пустио дигитални сигнал РТЦГ: Ово је важан дан не само за Радио и Телевизију него и за државу Црну Гору

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић пустио је данас свечано у рад сигнал којим је почело дигитално емитивање програма Радија и Телевизије Црне Горе рекавши да је од данас омогућено грађанима наше земље да имају највиши могући стандард у пријему слике и звука и да овај чин нема значај само у развоју РТЦГ већ има и историјски значај и за државу Црну Гору.

„Желим у своје име и у име црногорске Владе да изразим велико задовољство овим данашњим чином, цивилизацијским и технолошким када сви заједно свједочимо увођењу Радија и Телевизије Црне Горе у еру савременог дигиталног телевизијског и радијског програма односно садржаја. Желим да прије свега на овом фантастичном развојном резултату честитам развојном тиму и техничком тиму Радија и Телевизије Црне Горе, директору [Божидару] Шундићу, његовом менаџменту и, наравно, свим запосленима. Ово јесте посебан датум у развоју Радија и Телевизије Црне Горе који има историјски значај не само за РТЦГ него и за државу Црну Гору“ – рекао је предсједник Владе на свечаности.

Премијер је додао да РТЦГ има државне атрибуте и свету мисију не само да објективно и реално извјештава наше грађане него да сваку информацију и догађај стави у реални контекст, контекст озбиљног и одговорног поимања онога што се дешава у Црној Гори у сваком смислу – политичком, економском и, наравно, развојном.

„Због тога желим да ову прилику искористим да искажем поштовање за напоре које сте учинили да јавни сервис служи овај мисији, да обезбиједи инфраструктурни и кадровски потенцијал да оствари овако развојно достигнуће“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић на свечаности обиљежавања 75 година Радија Црне Горе и 55 година Телевизије Црне Горе на којој је свечано пустио дигитални емисиони сигнал.
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?